סושי למסיבות

חוץ מזה שהוא בריא, טבעי והכי מתכתב נכון עם גל הירוק, הבריא, מגניב בפני עצמו, שונה, אחר ובעיקר טעים למי שאוהב אותו, סושי למסיבות מכניס פן של קוליות וטרנדיות לכל אירוע, והופך אותו להכי טרנדי ומיוחד. בכל אירוע אם זה מסיבת יום הולדת, מסיבת רווקות, רווקים חתונה ועוד סושי הוא הכוכב של הערב. יש אותו בכל מיני “דוגמאות”, רכיבים ומגוון שהוא בהחלט מוסיף המון צבעוניות וטעם לכל אירוע. סושי הוא לא רק אוכל, סושי למסיבות הוא בפירוש יצירת אומנות. הוא בדרך כלל גם נעשה מול עיני האורחים ומהווה “מופע מסיבה” בפני עצמו.
בסופו של דבר מתקבלים מגשי סושי המכילים מגוון מגולגלים בכל מיני טעמים, צורות ודוגמאות, הכי חגיגה.
משלוחי סושי בתל אביב

מאיפה הגיע סושי למסיבות?

המאכל הכי עתיק במטבח היפני שמזכיר סושי, הוא ה”נארזושי” או מאכל בשם “פאנאזושי” שהם דגים משומרים במלח ואורז. את האורז שספג את מיצי הדגים, לא היו אוכלים והוא רק שימש “כריפוד” סופג לדג. כאשר שינו היפנים את שיטות שימור הדגים, והחליפו את המלח בחומץ, הם החלו לשמר אותם כך ולאכול גם אורז עם דגים בחומץ ששמם “אוסיזושי” ושמזכירים במרכיבים שלהם את מתכון הסושי של היום.

היסטוריית הסושי והמסיבות…

בשנות הששים (לישראל הוא הגיע מאוחר יותר), החל הסושי להיות מנה מבוקשת בארצות שונות. ארה”ב אימצה בחום את המנה”המוזרה” של אצות, אורז חמוץ ודג נא וביצעה בו גם חידושים והתאמות קולינריות כמו למשל הכנסת האבוקדו לסושי.
ארץ ישראל- סושי למסיבות לארץ חדר המטבח האסייתי באמצע שנות ה-70 עם פתיחתן של כמה מסעדות סיניות ורק בשנות ה-90 נחת המטבח היפני בישראל שהציע סושי ומאכלים יפניים נוספים ומי שצרך אותו היו בעיקר עובדי הייטק ואנשי עסקים, שנחשפו אליו כבר קודם בנסיעותיהם בעולם. תחילה היו מי שהרימו גבה. טעמה של האצה יחד עם אכילת דג נא, לא ממש “ערבו” לחיכם של סקרני המטבחים. כלומר- ישראל בכלל לא מדשדשת מאחור מבחינת הנאורות הקולינרית שלה אבל דג נא ואצה?
אבל היה מי שממש לא עשה מזה עניין. אנשים שכבר נסעו לטיול של אחרי הצבא ואכלו כל מה שהציעו להם, גם אם זה היה מוזר ושונה. אז מה העניין בסושי ודג נא?
משלוחי סושי בצפון תל אביב

סושי למסיבות- הגל היפני הירוק והבריא

בשנות התשעים יש לומר התחיל הגל הירוק של הבריאות להכות שורשים במדינת ישראל, וזה תפס אותנו עם הסושי. גם אם בהתחלה זה נראה לאנשים מוזר הם ניסו לטעום את זה (ונכבשו) בגלל הצד הבריאותי של זה. היום זה הכי טעים להם והם לא אוכלים סושי מטעמי בריאות. הם יושבים במסעדות סושי ובדוכני סושי על הרחוב ומזמינים סושי הביתה וסושי למסיבות ואין כמו מסיבת סושי הכי קל, הכי בריא ואוכל מהסוג שאתה יכול לרקוד אתו אחר כך כאילו לא אכלת כלום… סושי למסיבות זה הטרנד הכי עולה בכל העולם וגם בישראל.
משלוחי במרכז תל אביב

חזור